| |

Rustgevende herfstsfeer in huis

HerfstsfeerEtherische oliën zijn een wonder van de natuur. Heerlijke geuren die een helende werking hebben.
Persoonlijk gebruik ik de oliën graag om balans tussen lichaam en geest te herstellen. Je kan aromatherapie inzetten voor lichamelijke zaken zoals bijvoorbeeld het ontsmetten van wondjes, verzorging van blauwe plekken enzoverder. Maar je kan ze ook gebruiken om psychische en emotionele spanningen te verlichten. Wanneer je enorm gestresseerd bent kan je genieten van rustgevende geuren. Bij angsten kan je vertrouwde geuren kiezen die je een veilig gevoel geven. Er zijn zoveel mooie mogelijkheden.

In dit artikel wil ik vooral stil staan bij de psychische en emotionele werking van aromatherapie.
Het is zo fijn om te merken dat je emotioneel evenwicht kan brengen door het verstuiven van de juiste geuren.

Geloof me, je moet niet de duurste of zeldzaamste olie gebruiken om goede resultaten te behalen.
Heel vaak zijn het de eenvoudige en gemakkelijk verkrijgbare oliën die je weer in balans brengen.

Net omdat je zo’n mooie resultaten kan behalen met aromatherapie wil ik de belangrijkste aandachtspunten nog eens op een rij zetten.

  1. Kies voor een goede kwaliteit

Dat wil zeggen dat de olie in een donker flesje verpakt zit. Op het etiket staat de Latijnse benaming, het gebruikte plantendeel, land van herkomst, een lotnummer en een houdbaarheidsdatum. Staat dit niet op de verpakking of op het flesje zelf dan is de kans groot dat het een synthetisch product is. Zelf gebruik ik de oliën van Sjankara.

  1. Meng maximum 3 verschillende oliën in een synergie

Wil je graag een synergie maken om te verstuiven hou het dan eenvoudig. 2, maximum 3 verschillende geuren maken al een heel mooie synergie. Meng bijvoorbeeld: 5 druppels zoete sinaasappel met 3 druppels ylang ylang en 3 druppels basillicum. Dit is een leuke synergie om te verstuiven in de woonkamer wanneer je een rustige sfeer wil creëren. Wil je liever een pittiger aroma dan kan je kiezen voor 3 druppels ravintsara met 3 druppels basilicum en 3 druppels lavendel. Ook al is de geur iets harder, het zal toch een rustgevend effect hebben.

  1. Minder is meer

Wanneer je etherische oliën wil inzetten om emotionele balans te bereiken gebruik dan zeker niet te veel. Een subtiele geur heeft vaak veel meer effect dan een overheersend aroma. Wanneer de geur overweldigend is krijg je een vervelend gevoel en misschien zelfs hoofdpijn. Dat is niet wat je wil bereiken. Gebruik dus maar enkele druppeltjes olie.

  1. Even buiten gaan

Doe niet meteen nieuwe druppels in de verstuiver wanneer je de olie niet meer ruikt. Na een tijdje wen je aan de geur. Ga eerst even naar buiten, adem een paar keer diep in en uit en ga dan terug naar binnen. Hoogstwaarschijnlijk zal je de geur dan terug oppikken.

  1. Wil je graag weten welke oliën helemaal op jou afgestemd zijn?
    Reserveer dan een sessie “Aroma for you”. 
    Dit is een 2 uur durende privé workshop. Je leert de geuren kennen die perfect bij jou passen.

Vergelijkbare berichten