|

Wat schaft de pot?

Wat eten we vandaag?
Een vraag die elke dag terug komt, soms zelfs meerdere keren.
Je zou al eens inspiratieloos kunnen zijn.
We eten allemaal graag lekker. Liefst gezond, gevarieerd en snel klaar. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Hier in huis heb ik dan ook nog ‘verschillende eters’.
1 vegetariër, 1 viesneus, 1 alleseter en 1 die vooral gek is op gewone boerenkost.  Het is een opgave om voor iedereen goed te doen.
Wat meestal toch niet lukt. De ene lust dit niet, de andere vindt het te pikant of te flauw. Herkenbaar?
Hieronder staan een paar problemen waar ik regelmatig tegen aan loop. Er staat telkens een tip bij die ook voor jou een mogelijke oplossing is.

In het nieuwe “Gezond Genieten Programma” komt gezond en gevarieerd eten ook aan bod. Voor dit programma zoek ik nog ‘proevers’. Wil je meedoen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Probleem: Eten koken duurt lang. Mogelijke oplossing: Maak je eigen ‘Snel klaar receptenboekje’.
Ja, we spenderen nogal wat tijd in de keuken. Soms is dat leuk, maar op andere momenten willen we gewoon snel eten.
Na een drukke dag op het werk is het niet fijn dat je nog meer dan een uur aan het eten moet spenderen voordat je aan tafel kan.
Ik heb een schriftje waar ik een aantal ‘snel klaar’ recepten in heb staan. Daar haal ik inspiratie uit op momenten dat het snel moet gaan. Het boekje wordt volgeschreven en -geplakt met allerlei recepten die maximum 40 minuten nodig hebben (voorbereiding + bereidingstijd). Ik kijk ook naar de ingrediënten, die moeten gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

1 van de gerechten die in mijn ‘snel klaar receptenboekje‘ staan is een gerechtje van Pascale Naessens. Ik deel het graag met jullie. Voor 2 personen heb je nodig: een stuk of 30 kleine trostomaatjes, een bussel groene asperges en een pakje haloumi (Griekse kaas die in elke grote supermarkt verkrijgbaar is). Doe de groene asperges (zonder te schillen) in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Giet er olijfolie en een beetje balsamicoazijn over. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Doe de tomaatjes bij in de ovenschaal. kruid ze goed met tijm en overgiet met olijfolie.
Zet de schaal weer 10 minuten in de oven. Ondertussen bak je de haloumi in een klein beetje olijfolie. Naar eigen smaak kruiden met peper OF nootmuskaat. Deze kaas heeft al een zoute smaak van zichzelf dus is het niet nodig om extra zout te gebruiken. Smakelijk!

Probleem: Op zoek naar inspiratie. Mogelijke oplossing: de op goed geluk methode.
Elke dag opnieuw, 3 maaltijden en ook nog enkele tussendoortjes.
De inspiratie is dikwijls ver te zoeken. Om dit euvel te verhelpen maak ik wel eens gebruik van de ‘op goed geluk’ methode. Wat moet je hiervoor doen? Alleen maar vertrouwen op je kookboeken! Neem op goed geluk een kookboek uit je collectie. Sla het boek open op een willekeurige pagina. Maak het gerecht dat op die pagina staat.
Gedurfd? Ja, zeker en vast, avontuurlijk ook. En toegegeven, het is niet altijd een ‘snel klaar’ recept. Maar het zorgt er wel voor dat je gerechten klaar maakt waar je anders niet aan zou beginnen.
Veel plezier met de nieuwe gerechten!

P.S. Je mag altijd nog aanvullen met extra tips!

 

Vergelijkbare berichten