| | |

Onzeker voor een massage?

D40_2874Het komt wel eens voor, dat mensen vragen stellen over massage.
Het jammere is dat het soms lang duurt voor iemand een vraag durft stellen.
Daarom in dit artikel een antwoord op veelgestelde vragen.

Mag/Moet ik praten tijdens de massage?
Tijdens de massage is het niet nodig om een praatje te maken. Het belangrijkste is dat jij kan ontspannen. Vaak gaat dat beter als je jezelf concentreert op muziek en mijn warme handen. Is er iets niet naar wens, dan is het wel belangrijk dat je dat laat weten.

Moet ik mij helemaal uitkleden?
Een massage met olie kan niet op kleding. Daarom is het nodig om je uit te kleden. Hier bij IDUNA – Gezond Genieten mag jij zelf kiezen of je graag jouw BH en slipje wil aanhouden.  Je ligt op de massagetafel onder (verwarmde) handdoeken.
Kies je voor Voetreflexologie, Reiki of oorkaarsen dan is uitkleden niet aan de orde. Het is dan wel belangrijk dat je comfortabele loszittende kledij aantrekt.

Hoe weet ik of ik bij een professionele massagetherapeut ben?
Ik ben lid van de Belgische Massage Federatie en van de Beroepsvereniging van reflexologisten België. Beide beroepsorganisaties stellen hoge eisen aan hun leden.

De druk is te hard of te zacht, of het is te warm of te koud, maar ik zeg niets omdat ik daarmee de massagetherapeut zou kunnen beledigen.
Wees gerust, het is geen belediging als je over deze zaken spreekt. Iedereen is verschillend en  als jij niets zegt kan ik niet weten of het goed is. Het is belangrijk dat de massage naar wens is zodat jij kan genieten en ontspannen.  Laat het dus zeker horen zodat ik kan aanpassen waar mogelijk.

Ik voel me onzeker over bepaalde lichaamsdelen en wil liever dat de massagetherapeut die niet ziet (of ik ben te dik, te dun, heb littekens, overmatige haargroei, acné op mijn rug …)
Ik begrijp dat er zaken zijn waar je jezelf onzeker over voelt maar geloof me, het valt altijd wel mee! Er is ook steeds tijd voor een gesprekje voor de massage begint, je kan me dan laten weten waar jij je minder goed bij voelt. Ik zal daar zeker rekening mee houden tijdens de massage.
Is het voor jou echt te moeilijk dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld Reiki of oorkaarsen. Hiervoor hoef je jezelf niet uit te kleden.

Heb jij zelf nog andere vragen?
Stuur mij dan gerust een mail.
Je krijgt zeker een antwoord.

Vergelijkbare berichten