Glutenvrije groentetaart
Glutenvrij eten is geen pretje.
Voor wie toch eens wil genieten van een groentetaart is dit een heerlijk gerechtje.
Het vraagt een beetje tijd maar dat is het meer dan waard. Het originele recept heb ik ooit gemaakt op kookdemonstraties voor Femma. Deze versie is lichtjes aangepast omdat ik op dit moment geen kaas mag eten.
Natuurlijk mag jij het gerecht ook naar eigen wens klaarmaken.
Ingrediënten bodem:
- olijfolie,
- 4 grote of 8 kleine vastkokende aardappelen.
Ingrediënten vulling:
- Olijfolie,
- 1 preiwit,
- 1 courgette,
- 2 paprika’s (kleur naar eigen keuze),
- Basilicum,
- Oregano,
- 3 eieren,
- Peper en zout.
Bereiding:
Schil en was de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
Verhit de olie in een pan en bak de aardappelschijfjes goudbruin. Laat ze goed uitlekken.
Beboter een aardewerken taartvorm van 20 tot 22 cm (of vuurvaste ovenschotel) en schik er de aardappelschijfjes in.
Was en snijd de paprika’s in blokjes.
Was de prei en snijd in reepjes.
Was de courgette en rasp hem fijn.
Verhit olie in een pan en stoof er de prei en de paprika in.
Voeg na enkele minuten de courgette toe en laat verder stoven tot de groenten gaar zijn.
Snipper basilicum fijn en meng samen met de oregano door de eieren. Giet als de groenten gaar zijn het eimengsel over de groenten en verdeel over de taartbodem.
Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C tot de quiche stevig aanvoelt.
Serveer met een frisse salade.
Wat kan je aanpassen:
- Als je geen koemelkallergie hebt kan je kaas toevoegen.
- Een krokant korstje kan je maken door boekweitmeel te mengen met kruiden naar eigen smaak. Verdeel het ongeveer 10 minuten voor de eindtijd over de groentetaart. Verdeel er een beetje olijfolie over en zet terug in de oven.
Smakelijk!